Заподозрян за убийството на Георги Стоев с кока в Южна Африка


Единият от българите, арестувани с кокаин за близо 40 млн. долара, е бил сред заподозрените за убийството на писателя Георги Стоев, научи БЛИЦ.

Марио Васев бе арестуван след показния разстрел на писателя, но доказателствата срещу него така и не успяха да бъдат прокарани.

Самият Васев е бил съученик на Георги Стоев, но двамата прекъсват отношенията си, когато той минава в служба за Златко Баретата.

Българинът е с богато криминално досие, бил е съден и за убийството на таксиметров шофьор.

Самият Георги Стоев го сочи и като един от хората за мокри поръчки на мафията.

Адвокат Добрин Додев, който е бил с Георги Стоев, когато го убиват, разпознава фоторобот на Марио Васев, а след това отново го припознава и измежду 5 снимки на различни мъже. Той посочва именно него като един от двамата извършители. Когато обаче трябва да разпознаят на живо килъра, и не посмява да го посочи.

Източници на БЛИЦ разкриват, че Марио Васев е основно в чужбина през последните години. Вероятно той е бил на средно ниво в трафика на кокаин в този район и е отговарял само за логистиката.

Стана ясно кои са българските моряци, спипани с кокаин за близо 40 млн. долара край Южна Африка
Десетимата задържани от България и Мианма за наркотрафик края бреговете на Южна Африка се очакват обратно в съда следващата седмица, докато страната търси преводачи от български и бирмански.

Марио Васев е задържан заедно с Атанас Биков и Борислав Атанасов. С шестима граждани на Мианма те бяха изправени пред съда във Фреденбург по обвинения в търговия с наркотици и притежание на наркотици.

ВКС: Подсъдимите за смъртта на Чората са виновни, но поради изтекла давност, няма да бъдат наказани

Предишна новина

Гръцки член на терористичната група е в критично състояние след 56 дни гладна стачка

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.