Заловиха товарен автомобил, превозващ 12 мигранти, на ГКПП "Капитан Петко войвода"


Задържаха 12 души при специализирана полицейска акцията на граничен пункт "Капитан Петко войвода" - разбит е канал за трафик на мигранти през река Марица. Трафикантът е 55-годишен българин с криминално минало. 

Със затопляне на времето се увеличават опитите за нелегално преминаване на границата. Затова властите са нащрек, а вчера е била проведена специализирана операция.

Задържаните чужденци в момента се намират в миграционния център в Любимец. Сред тях има три семейства с три деца, които са на 2, 3 и 4 години.

11 от задържаните се определят като сирийци, един е посочил, че е иракчанин. За да влязат у нас, те са платили между 2 и 4000 евро. Крайната им цел е била София, тоест, тези хора са искали да потърсят убежище тук, а не в Западна Европа.

"Влезли са през река Марица с лодки, каналджията ги е превозил с лодки. Задържани са в землището на село Генералово. След като са оставени на брега, са преминали пеша, вървели са по коритото на реката, излизат на пътя, там ги е чакал водачът. Качени са в микробуса в товарното помещение и малко преди да тръгне, е задържан от служителите на Гранична полиция Ново село", обясни зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

"При специализирана полицейска операция, при рутинна проверка гранично-полицейският наряд проверява съмнителен товарен автомобил, който е зад нас, и в който в товарното помещение са открити 12 чужди граждани, по техни данни - 11 сирийци и един иракчанин", допълни директорът на РГС-Смолян Стоян Мандаджиев.

Заподозреният за нелегален трафик на хора мъж е на 55 години, от Хасково.

 

Задържаха и обвиниха индиец след аварийното кацане на самолет на "Ер Франс"

Предишна новина

Нападатели с качулки малтретираха самотно живееща жена във Великотърновско

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Веско | нерегистриран
    0
    0

    Бъбрека е организатора на нелегални мигранти

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.