Задържаха за 24 часа съученик на починалото в клас момче


Съученик на починалото в клас 14 годишно момче ученик от осми клас в Основно училище "Хр. Ботев" – гр.Славяново, обл.Плевен. е задържано за 24 часа, съобщи Дарик. От прокуратурата в Плевен коментирали, че по закон е възможно да му бъде наложена и мярка от 72 часа задържане под стража.

Малко по-рано, директорката на училището Лиляна Манолова заявила, че фаталният инцидент е нещастен случай. По думите й подобни инциденти могат да се случат навсякъде. В училище "Христо Ботев" в Славяново няма проблеми с агресията, казала още Манолова обяснила, че на момчето е оказана помощ на място, дошла е и Бърза помощ, но въпреки усилията, детето е починало.

Днес след обяд, в час по биология, е станало сбиване между двама осмокласника, при което едното момче е паднало на чина, а след това на земята, след което е настъпила смъртта му.

Към момента, под ръководството на прокурор в Окръжна прокуратура-гр.Плевен, се извършват действия по разследването. Иззети са записи от камерите в класната стая.

Окръжна прокуратура – Плевен образува досъдебно производство по изясняване на причините, довели до смъртта на момчето. На този етап се разследва смърт по непредпазливост по чл.124 от НК.

Осъдиха дъщерята на Eлиас Канети да плати 1062 лв. такса за имоти в Русе

Предишна новина

Ценко Чоков остава кмет от ареста

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.