Задържаха убиец, изгорил трупа на жертвата


Жесток убиец, обявен за издирване, беше задържан в София от служители на Националната полиция, Бургас и СДВР.

50-годишният овчар Динко Вълчев е осъден на първа инстанция на 18 г. затвор за смъртта на приятеля си - търговецът Бехчет Мехмед-Мечо от Айтос, но успял да се скрие, защото бил пуснат под символичната гаранция от 1000 лв. заради чистото му досие. Веднага обаче, след като свалили белезниците му, бургазлията изчезнал.

Динко получил присъдата за убийство, извършено на 20 март 2015 г. Двамата били във фермата на овчаря в бургаския кв. “Банево”, когато се скарали за пари. По време на разправията Динко грабнал метална тръба и ударил смъртоносно Бехчет по главата. След това вързал тялото му за автомобила на жертвата и го теглил до огнище, където изгаряли болни животни. Убиецът хвърлил няколко автомобилни гуми върху него и ги запалил. Търпеливо изчакал трупът да изгори, но торсът, черепът и гръклянът останали. Наложило се отново да разпали пламъците и да доизгори останките на приятеля си. След това нарязал автомобила му за старо желязо, опитвайки се да прикрие всички следи.

В момента Банчев е зад решетките в Бургаския затвор с мярка “Задържане под стража”. За ареста му е уведомена Окръжната прокуратура в града.

Оставиха в ареста полицая, разпространявал бутикова дрога в София

Предишна новина

Генерален адвокат Bobek: Съдът трябва да преразгледа практиката си относно задължението на националните юрисдикции от последна инстанция да отправят преюдициално запитване

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.