Задържаха служител на Община Петрич за подкуп


Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение срещу служител на община Петрич заради поискан подкуп от 3000 лева. Той бе задържан от полицията малко след получаване на сумата от предварително белязани банкноти.

Димитър Минчев е служител в сектор "Архитектурен и строителен контрол" в Община Петрич. Поисканият от него подкуп е за издаване на удостоверение за търпимост на сграда, за която е имало становище, че е незаконна, съобщава БНР.

Преди два дни в близост до сградата на общината е била уговорена срещу между собственика на имота и общинския експерт по незаконното строителство, на когото е предадена исканата сума. Минути след това полицията обискира длъжностното лице и открива в него белязаните банкноти.

Димитър Минчев е задържан за 72 часа в ареста. По образуваното досъдебно производство са разпитани свидетели и длъжностни лица, сред които и главния архитект, тъй като арестуваният служител твърди, че подкупът е бил за него, а той бил само преносител. Показания е дал и новият кмет на Петрич Димитър Бръчков.

Харакирито ще лежи 13 години

Предишна новина

"За" и "против" антитерористичен закон

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.