Задържаха контрабандни златни накити за над 56 000 лв. на Капитан Андреево

Задържаха контрабандни златни накити за над 56 000 лв. на Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС, архив

Митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" откриха 740,72 грама недекларирани златни накити на стойност 56 286 лева при три проверки през януари на пътници, влизащи в страната през ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

Един от случаите е на 26 януари с лек автомобил с румънска регистрация, в който от Турция пътувало семейство - мъж и жена румънски граждани. Той е бил е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на пътниците митническите служители откриват, че мъжът и жената пренасят в джобовете на панталоните си необявени изделия от жълт метал - пръстени, гривни, колиета, медальони, синджири.

В жената са били открити три плика с 26 пръстена, 8 синджира, 49 чифта златни обици, 18 гривни и 75 медальона с общо тегло 350 грама. Прозрачни полиетиленови пликове с общо 57 изделия от жълт метал с тегло 155,72 грама са били открити при личния преглед и на мъжа. Според експертиза на вещо лицe накитите с общо тегло 505,72 грама са от 14-каратово злато и на стойност 38 434 лева.

На 18 януари при митническа проверка на два леки автомобила с българска регистрация, влизащи в страната от Турция, са били открити недекларирани общо 235 грама златни изделия на обща стойност 17 852 лева.

При единия случай 118,50 грама накити са били укрити в сутиена на жена, пътуваща в автомобила, докато при другия 116,40 грама недекларирани златни изделия са били открити в дамска чанта в превозното средство.

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон, образувани са и административнонаказателни производства, допълват от митницата.

Още по темата

Настаняват в психиатрия майката, обвинена в убийството на децата си

Предишна новина

Без замърсяващи коли в центъра на града от юни 2022 година

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.