Задържаха 72-годишна пенсионерка за телефонни измами


Измамите били различни, веднъж жертвите - пенсионери, трябвало да платят компютри, поръчани от внуците им, друг път - евтини климатици

Пенсионерка на 72 години бе задържана за телефонни измами. Тя взела от други възрастни хора общо 24 000 лева и златни накити, съобщава NOVA.

Заловена е във Варна преди няколко дни, докато прибирала хвърлени през балкона 9 225 лева. Пенсионерката на име Лиляна Ангелова твърди, че вършела това под заплаха. Накарал я мъж, представил се по нейните думи като Николай Николов. Държал я постоянно на телефона.

Вижте ало измамите отвътре. Мошеник: Животът е такъв

"Ало" измамници: Главата ви ще бъде отрязана и сложена между краката

Ало-мошеници живеят в къщи, които уж държавата е отнела

"Точно когато казах, че не ми харесва отгоре се хвърли торбичката, аз даже се чудих дали да я взема или не, но той настояваше да я взема", твърди Ангелова.

Това обаче не е първият случай с измама с нейно участие. От юни до средата на септември тя е участвала в още 8. Измамите били различни, веднъж жертвите - пенсионери, трябвало да платят компютри, поръчани от внуците им, друг път - евтини климатици.

Част от парите отивали за Лиляна, признава самата тя: "Получих 300-400 лева".

Действията си оправдава с това, че била уплашена. "Страхувам се да не ме убият", твърди тя.

Пенсионерката казва, че е оставяла парите на различни места, включително и край пътя за Русе, а мъжът се свързал с нея чрез обявите, които пускала за търсене на работа като придружител на възрастни хора. Кой е той обаче, полицията все още не може да установи.

Лиляна вече е обвиняема за телефонна измама, а Районният съд във Варна я пусна на свобода срещу гаранция от 500 лева.

Ремонт на магистралния водопровод в Свищов след намеса на прокуратурата

Предишна новина

Разкриха група за отвличания в Бургас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.