Задържаха 15-годишен, изтеглил бързи кредити с чужда лична карта в Асеновград


Криминалистите от полицейското управление в Асеновград задържаха 15-годишен младеж, който с чужда лична карта е взел два бързи кредита от 670 лева.

Група от четири момчета, на възраст между 15 и 18 години, родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията.

При последното "заемане" на документа за самоличност на останалите трима от групата, хрумнала идея да вземат бърз кредит.

Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне на лична карта.

При потвърждение на едно от запитванията, 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател.

Само след час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лева. Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили, че безпроблемно могат да вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема и този път получили сумата от 270 лева.

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си, подал сигнал в районното управление.

По делото са събрани доказателства, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата, участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районна прокуратура-Пловдив.

Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ-Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

Задържаха мъж, заплашил горски служител с нож

Предишна новина

Кафене и 3-етажна кооперация горяха в Стара Загора

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.