Задигнаха фонда И аз съм човек на пловдивчанин


Мъж, събирал пари тайно от жена си, се разделил с целия си фонд "И аз съм човек", защото го съхранявал в жабката на колата си. Вечерта на 13 август м. г. наркоман разбил БМВ-то му, търсейки нещо ценно, и така попаднал на сумата от 2500 лв.

Банкнотите били скрити в кожен калъф. Малко по-късно тайният спестовник се прибирал вкъщи със съпругата си и му прилошало, като видял изпочупените стъкла на автомобила и отворената жабка.
Крадецът е осъждан и преди наркоман, който излязъл от затвора през лятото на 2015 г. Включил се в програма за лечение с метадон. На 13 август 2016-а обаче се почерпил с алкохол и решил да разбие някоя кола, за да се снабди с пари.

Набелязал БМВ-то и измъкнал една от лайсните, за да отвори по-лесно прозореца. Не успял и счупил стъклата. Влязъл в колата и взел фабричния телефон, който бил до волана, претърсил и жабката и взел парите и документите, които били там.

Прибрал се и захвърлил телефона. На третия ден признал на брат си за кражбата. Родственикът решил да занесе откраднатия телефон в Районното, изнервен от безкрайните проблеми на брат си с дрогата.
Така се стигнало до задържането на обирджията, който си признал всичко и помолил за по-лека присъда. Заради богатата си съдебна биография обаче сега ще лежи нови 3 години и 4 месеца в затвора. Решението за това е на Пловдивския районен съд. /Марица.бг

"24 часа": Изборният закон трябва да се смени, за да има информиран избор

Предишна новина

Съдят 56-годишен рецидивист за грабеж на 3150 лв. от 87-годишна старица

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.