Забранява се пушенето на наргилета и електронни цигари от деца

Забранява се пушенето на наргилета и електронни цигари от деца

Забранява се употребата на наргилета и електронни цигари от деца. Това стана с приетите от Народното събрание поправки на второ четене в Закона за закрила на детето.

До момента законодателството у нас забраняваше употребата само на обикновените цигари, но по идея на "Воля" в забраната попаднаха и изделията за пушене, различни от тютенивите изделия.

Въвеждат се и глоби. Всеки, който извърши нарушение и продава алкохол, цигари и свързани изделия на деца ще бъде санкциониран със сума от 300 до 500 лв., съответно - имуществена санкция от 2000 до 4000 лв.

Законодателите дават и дефиниция на изделия за пушене, различни от тютюневи изделия. Това са вещества, субстанции и изделия на базата на растения, билки или плодове, които не съдържат тютюн и могат да бъдат консумирани чрез процес на горене, нагряване, изпаряване или друг процес, както и растения и вещества, забранени със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Още по темата

Съдът на Европейския съюз: Договори за далекосъобщителни услуги не са годни да докажат дали субектът е съгласен и информиран за събраните му лични данни

Предишна новина

Проф. д-р Пенчо Пенев: Временната комисия в парламента не може да променя проекта на новата Конституция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.