За Гинес: Съдят за десети път измамничката Ана Парпарова


Известната счетоводителка Ана Парпарова е на път да постави истински рекорд по дела, след като за десети път ще се изправи пред съда. Тя ще отговаря за данъчна измама, извършена, докато обслужва пловдивска фирма за варови разтвори. В продължение на близо година с фалшиви документи, представени от Парпарова като счетоводител на "ВМПД-БГ" ООД, е укрито ДДС в размер над 120 000 лева.
Дружеството е регистрирано през 2005 г. от съпрузите Мария и Васил Йорданови и децата им Петя и Димитър. Фирмата притежава варовъзел на Рогошко шосе, както и хранителен магазин, произвеждала тротоарни плочки, развива и други дейности. От самото начало счетоводното обслужване е поето от Ана Парпарова. Тя борави и с електронен подпис, като праща документите на фирмата в НАП по електронен път. След като управителят на дружеството починал, дейността се поема от вдовицата му Мария Йорданова. Тя прехвърлила част от работата на своя близка, но продължила да ползва услугите на Парпарова. През пролетта на 2009 г. счетоводителката започнала да преправя фактури за сделки, които не са извършени. Това продължило месеци наред зад гърба на управителя. В резултат на действията си, са укрити данъци в размер над 120 000 лева, сочат данните от обвинителния акт.
На подсъдимата скамейка Парпарова ще бъде доведена директно от Сливенския затвор. Там тя излежава тригодишна присъда. Пловдивският окръжен съд осъди счетоводителката да плати 113 060 лева, с които е ощетила хазната по друг казус, подобен на този. Тя беше призната за виновна в това, че в периода декември 2008 - март 2011 година в качеството си на счетоводител и упълномощено лице от фирма "Хриспетров" ЕООД е избегнала установяването и плащането на данъчните задължения на същата компания в размер на 113 хиляди лева. Става дума за данък ДДС, който счетоводителката скрила, като водела невярно счетоводство.

НСО: Има заплаха за живота на Лютви Местан

Предишна новина

Читателски Дневник: С личните ми данни се опитват да влязат в политиката през задния вход

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.