Възрастна жена е убита след бездействие на полицията


Възрастна жена от Варна е била пребита до смърт от племенника си, след като полицията два пъти е ходила в дома й заради оплаквания от тормоз и дори е съставяла предупредителен протокол на мъжа. Отношението им обаче се е изчерпало дотам. След третия сигнал за побой тя умира в болницата заради тежките наранявания.

Срещу племенника й е внесен обвинителен акт, съобщиха от варненската прокуратура. Той ще бъде съден за причиняване на смърт след умишлено нанесени телесни повреди. Мъжът е лежал 15 години в затвора за убийство и е осъждан два пъти за хулиганство.

Възрастната жена живеела заедно с племенника си в апартамент в кв. Владиславово. Тя била трудноподвижна след счупвания и операция. За нея се грижели съседи, които имали ключ от жилището. Те звънели и до полицията.

Първият сигнал за побой е от 16 март. Тогава пред полицаите жената казала, че е паднала, но след като останала насаме с тях, разказала, че е племенникът я удрял и тя се страхувала от него. Преди да си тръгнат, полицаите му съставили предупредителен протокол. Жената била отведена в болница.

За втори път сигнал е подаден на 3 април. Никой не отворил на полицаите и се наложило съседката да им отключи. Възрастната жена била цялата в синини, но отказала медицинска помощ от страх от племенника си. Полицаите пак не го арестували.

Пет дни по-късно жертвата била пребита отново само защото казала на племенника си да не сменя телевизионната програма. В болницата разказала кой я е пребил. Лекарите установяват, че има 8 счупени ребра, раменна кост, масивни хематоми. Седмица по-късно умира. Едва тогава племенникът е прибран в ареста.

ТАНГО

От средата на август Цветанка Гетова отново е шеф на Варненската районна прокуратура, съобщи Mediapool. Главният прокурор Сотир Цацаров сезира ВСС за две дисциплинарни производства срещу нея и заместничката й Милена Даскалова. Едното е за оказване на натиск върху жена, която се оплаква от заплаха за убийство. Другото е за употреба на алкохол през работно време.

Холандски съд задължи правителството незабавно да засили мерките за по-чист въздух

Предишна новина

Фалиралата КТБ осъди длъжница за над 108 хил. евро

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  3
  -1

  Полицията, полицията ... полицията е вождове без индианци. индианците емигрираха на Запад. За какво да седят там - за мизерни заплати или за да чакат пенсия 10 години след смъртта си? Скоро като звъните в полицията да кажете, че са ви нападнали и да попитате кой ще дойде да ви помогне, ще чуете само: ти, ти, ти, ти ....

  Тъй че по-добре журналистите от в-к"Сега" да обяснят защо не са спасили жената. Те все още не са емигрирали, очевидно не стават за писане на статии, тъй че сега е момента да кажат какво полезно за обществото са свършили?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.