Възможно ли е новият парламент да се окаже с депутат по-малко?


Оказва се, че да

Възможно ли е новият парламент да се окаже с депутат по-малко и вместо 240 души в сградата на Съединението да влязат 239? Оказва се, че да. Петима българи са се кандидатирали на този вот за депутати като независими. Ако някой от тях бъде избран, а в последствие - осъден, няма кой да го замести, защото независимите нямат листа.

Такъв е случаят с нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Неговата банка в парламента може да остане празна. Ако бъде избран, следственият Енимехмедов може да дойде в парламента, да положи клетва, а в последствие имунитетът му може да бъде свален. В този случай няма механизъм, по който той да бъде заместен

Специалистите по конституционно право отиват още по-далеч в твърденията си. Според тях нападателят на Доган вече има имунитет като кандидат и мярката "домашен арест", която му е наложена в момента, трябва да бъде свалена веднага.

Октай Енимехмедов отказа коментар, а от Инициативния му комитет бяха лаконични. Имали планове, но още не са решили как ще действат. Енимехмедов беше регистриран от Районната избирателна комисия в Бургас на 1 септември. В негова подкрепа са се подписали 1835 избиратели.

БНБ обещала на прокуратурата пълен доклад за състоянието на КТБ

Предишна новина

Водач на "Мюсюлмански братя" и духовник осъдени на по 20 години в Египет

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.