Върнаха в ареста нидерландеца, обвинен в изнасилване


Нидерландецът Йохан Стелингверф да бъде задържан незабавно и отведен в ареста, разпореди съдията от Софийския районен съд Гюляй Кокоева. Чужденецът бе обвинен на 15 януари т. г. по второ дело за изнасилване на унгарка. Според прокуратурата Йохан е правил секс с нея против волята й, след като я привел в безпомощно състояние с алкохол и опиати. 
 
Според съда има опасност Йохан да извърши ново престъпление и да се укрие, тъй като договорът му за наем на жилище в София изтича на 18 януари. 
 
От доказателствата по делото ставало ясно, че унгарката е дала описание на мъжа, който я е изнасилил, което съвпада с външния вид на нидерландеца. Посочила малкото му име, описала подробно обстановката и разположението на стаите в жилището му.
 
Жертвата разказала, че на моменти е била в безсъзнание и е молила Йохан да спре. Според съда тя е била убедена и примамена да отиде в жилището на чужденеца. Имало данни за физическо насилие, но не и обвинение. Стелингверф отрича. 
 
Съдът му даде възможност да посочи човек, свой близък, който да бъде уведомен за ареста. Йохан съобщи телефонен номер на български оператор на жена с име Джесика. 
 
Решението за ареста му може да се обжалва пред Софийския градски съд. Ще го направим, заяви адвокатът на Стелингверф Драгомир Александров. 
 

Валери Симеонов поиска национализация на игрите на щастието

Предишна новина

Ваканцията за ВСС свърши – Съдийската колегия се събира във вторник

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    1
    0

    Всяко чудо за три дни - буквално (срокът за обжалване на мярката). Пак ще се чуе един характерен шум и пак ще се прибере вкъщи...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.