Върховните съдии Любомир Гайдов и Марио Димитров са предложени за председатели на отделения

Върховните съдии Любомир Гайдов и Марио Димитров са предложени за председатели на отделения
Върховните съдии Любомир Гайдов и Марио Димитров ще бъдат изслушани от Пленума на ВАС, колаж:"Правен свят"

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е предложил за изслушване от Пленума на съда кандидатурите на съдия Марио Димитров за председател на Трето отделение и на съдия Любомир Гайдов за председател на Шесто отделение, съобщиха от съда.

Пленумът на върховните съдии ще се проведе на 24 януари. На него ще бъде обсъдено становището на ВАС по делото в Конституционния съд срещу промените в АПК и ще бъдат изслушани предложените кандидати за председатели на отделения.

Марио Димитров е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". Има над 29 години общ юридически стаж, от които над 25 години като съдия. Във ВАС работи над 10 години. Бил е съдия в Административен съд София град, в Районен съд – Ловеч и в Окръжен съд – Ловеч. От август 2001 г. до септември 2004 г. е бил заместник-министър на правосъдието.

Любомир Гайдов е магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски". Завършва "Стопански и финансов мениджмънт" в Института за следдипломна квалификация към УНСС.  Има над 26 г. общ юридически стаж, от които  над 11 г. като съдия. Работил е в Министерство на търговията като юрисконсулт, а впоследствие и като началник отдел "Управление на търговските дружества". Бил е главен юрисконсулт в Министерство на промишлеността. От 1997 г. до 2007 г. е работил в Министерство на здравеопазването като главен юрисконсулт и директор на дирекция "Правна". Бил е съдия в Административен съд – София-област. От август 2009 г. до ноември 2009 г. и от февруари до май 2017 г. е бил заместник-министър на здравеопазването.  

Инспекторатът към ВСС разреши институционалните срещи на магистрати с приближени на подсъдими

Предишна новина

ВСС отложи увеличението на заплатите в съдебната система

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 6
  | нерегистриран
  4
  -15

  Браво!!!Много достойни кандидати, хора с опит, с отлични професионални и лични качества!!! С две ръце за тях!!!

 2. 4
  стига толкова | нерегистриран
  15
  -12
  До коментар #1 от "пчеличка | нерегистриран":
  Че то всеки от нас в СРС има по-дълъг съдийски стаж от този с ухилената физиономия! Като гледам повечко се е подвизавал в услуга на политическата и изпълнителната власт. Сигурно затова е толкова доволен.

  То само в СРС има съдии. Нали сме ви контролна инстанциия и виждаме, някой от Вас, какви пасквили дращите. Бая народ от СРС се е прицелил върховен съдия да става като прескочи няколко инстации и много по - подготвени административни съдии.

 3. 3
  *** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 2
  | нерегистриран
  31
  0

  Браво на двамата юнаци. Брилянтно го изиграха.

 5. 1
  пчеличка | нерегистриран
  40
  -3

  Че то всеки от нас в СРС има по-дълъг съдийски стаж от този с ухилената физиономия! Като гледам повечко се е подвизавал в услуга на политическата и изпълнителната власт. Сигурно затова е толкова доволен.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.