Въпреки новия локдаун в страната, работата в съдилищата продължава

Въпреки новия локдаун в страната, работата в съдилищата продължава
снимка: БГНЕС

Въпреки въведения от понеделник 10-дневен локдаун в страната, работата в съдилищата продължава както и до момента, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Към настоящия момент в съдебната система не се наблюдава ръст на заболелите или нарастване на броя на отложените дела в съпоставка с предходните месеци. В сила остават действащите към момента разпоредби, които дават правомощия на административните ръководители в определени случаи да затварят съдилищата или да отлагат дела.

Не се налага промяна и в режима за достъп на журналисти и граждани до съдебните сгради. Служителите в съдебната система са в процес на ваксинация, според предварително изготвен график и заявено от тях желание.

Предстои идния вторник Съдийската колегия да обяви дали се планира въвеждането на нови, по-строги мерки.

Още по темата

Омбудсманът: Електоразпределителните дружества да удължат срока за плащане на сметките

Предишна новина

Освободиха обвиняемите за печатането на фалшиви пари в столичен университет

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  4
  -1

  Ако ваксинацията решаваше нещата, нямаше да има ръст на заболяемостта и трети национален локдаун. Нужни са адекватни строги мерки в съдилищата с ограничаване на достъпа до сградите на граждани и комуникацията между служителите. В противен случай скоро няма да има кой да работи.

 2. 3
  RRR | нерегистриран
  13
  -1

  Човека е болен, не го закачайте.

 3. 2
  ! | нерегистриран
  16
  -1

  Сигурно умираш от яд,че десетките ти опити да станеш съдия са били неуспешни,поради ограничени знания и много малко ум в главата ти ! Съчувствам ти !!!

 4. 1
  | нерегистриран
  2
  -32

  При тези свръхзаплати оставащ.ше и да не работят . Че във вър ховния съд заплатата от 7000 лв, плюс парите за дрехи са си 10 бона , алооооу, а да напиша ли доходът плюс зап лата за ЧНГ. За толкова пари след работен ден ще дават и дежурства в ковид отделение*!!!!!!
  За сравнение-частния сектор, е в тотален срив.

  *доход на съдия-до 10 000 лв за март общо в горен съд-заплата, плюс пари за дрехи, плюс доход от неплащане на осигуровки, доход на лекар в общинска болница с ковид отделение-1700 лв-общо с бонусът от 1000 лв.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.