ВСС иска обяснение от Христо Иванов


ВСС настоява правосъдният министър Христо Иванов и заместникът му Андрей Янкулов да се явят на следващото заседание и да дадат обяснение колко съдебни сгради ще останат без охрана, както и какво решение на проблема предлагат.Това стана по настояване на главния прокурор Сотир Цацаров.Изслушването беше насрочена за вчера, но министърът беше зает с делегация от правосъдното министерство на Бавария, заместникът му Андрей Янкулов е в отпуск, а шефът на Главна дирекция "Охрана" Георги Жеков не дойде.Всичко тръгна именно от писмо на Жеков, че заради съкращенията в министерството на правосъдието някои сгради ще останат без охрана – 16 прокуратури, 32 съдилища и 2 окръжни следствени отдела. Вчера обаче главният секретар на ВСС Димитър Тончев докладва на съвета друго – Георги Жеков го уведомил, че съкращенията са по-малки от очакваните и няма да се наложи снемане на охраната от съдебни сгради.

Москов прати бившия си шеф на прокуратурата

Предишна новина

Съдът отмени изключването на Жан-Мари льо Пен от Националния фронт

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  0
  0

  Ежедневно българската корумпирана съдебна система: разследване, прокуратура и полиция бълват невинни жертви, като пребиват, арестува, тормозят, обвиняват и осъждат невинни хора! Това става за сметка на богатите престъпници, които или сами доброволно си плащат лептата, като си поделят заграбеното с корумпираните магистрати или биват изнудвани да си платят за да се оневинят или им се намалят наказанията.

  Ежедневно корумпирани магистрати злоупотребявайки с правата и привилегиите си извършват престъпления срещу държавността и срещу народа! Те са безнаказани и нагли защото политиците с власт се страхуват да не им станат клиенти! Затова се сключва негласно споразумение всеки да си краде свободно и да не се закачат едни други. Малцината от жертвите осъдили България в Страсбург получават измъчените си обезщетения след години и те не се плащат от виновните магистрати, а от джоба на всеки българин. От виновните не се търси никаква отговорност и нищо не плащат - те продължават да „правораздават” и да бълват нови жертви трупайки богатства от престъпното си правораздаване!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.