Врачанският пироман остава за постоянно в ареста


Предизвикалият пожара във Враца , който на 1 май вечерта унищожи складирани над 5 километра тръби, предназначени за водния цикъл на града, остава за постоянно в ареста, според решението на окръжния съд.

Съдът допусна, че е възможно той да се укрие и е способен да извърши следващо подобно деяние.

25-годишният подпалвач Дилян Неделчев работел в автомивката срещу базата на фирма "Галактика", в която се съхраняваха тръбите. Задържаният още на 2 май е с постоянен адрес в димитровградското с. Здравец, но живее във Враца, където се омъжила повторно майка му. На Неделчев е повдигнато и обвинение за нанасяне на щети в особено големи размери, за което се предвижда затвор от 3 до 10 години.

Според разследващите на палежа на този етап не може да се потвърди версията за поръчков палеж. Извършителят отрича някой да му е възлагал поръчка за умишления пожар и настоява, че е действал по собствено усмотрение, без да посочва какви са били мотивите му. От полицията пък казаха, че Неделчев има регистрирани в досието си и други престъпления, включително за палежи, измами и злоумишлени обаждания по телефона.

Турция съди 255 души за протестите в парка "Гези"

Предишна новина

Отложиха дело срещу бивш кмет за 11 път

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.