Волен Сидеров осъди Валери Симеонов за обида към българите


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров осъди Валери Симеонов, съпредседател на Национален фронт за спасение на България, който нарече стотици хиляди българи "лумпени, прости  и тъпи хора, малоумници". Решението на Бургаския окръжен съд е окончателно и без право на обжалване.
Бургаският окръжен съд осъди Валери Симеонов за обидни изрази и квалификации към стотици хиляди българи, упражнили изконното си право на глас в Република България. Няколко дни след парламентарните избори 2013 г. съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов нарече избирателите на Сидеров и "Атака" "лумпени, прости и тъпи хора, малоумници".
В отговор към депутатите от партията на Сидеров се обърнаха стотици българи, които призоваха Валери Симеонов да бъде съден за тези недопустими обидни квалификации. Това беше причината Сидеров да заведе делата срещу Симеонов - собственик на телевизия СКАТ.
След определяне на съдебното решение от "Атака" поздравиха тричленния състав на Бургаския окръжен съд, с председател Кирил Градев и членовете - Веселка Узунова и Георги Георгиев "за професионализма и смелостта им, въпреки натискът, който упражнява Симеонов върху институции и органи на реда в Бургас чрез телевизията, която притежава".

Александър Алексиев: ЦИК надхвърли правомощията си

Предишна новина

Полицейска банда, печелила по 1000 лв. на смяна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.