Внукът, убил баба си и дядо си в Шумен, остава в ареста

Внукът, убил баба си и дядо си в Шумен, остава в ареста

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжен съд – Шумен на Георги Йорданов, който преди дни уби баба си и дядо си заради пари, съобщиха от съда.

Младият шуменец е обвинен в убийството на своите баба и дядо, извършено във вилата им, находяща се в местността „Под манастира“ край Шумен  на 22 ноември 2020г. Той е обяснил пред разследващите, че мотивът за това е користен, тъй като след като ги е убил, има данни по делото, че е взел парична сума от 700 лева от дома им, а също така изтеглил и 500 лева от банкови карти.

Сега съдът приема, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение Йорданов да е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Доводът, с който съдът мотивира своето определение, е на първо място високата степен на обществена опасност на деянието по чл.115 от НК. Макар и да сподели доводите на защитата за ниската обществена опасност на обвинямия до момента, изводима от липсата на съдебно минало, липсата на криминалистически регистрации, постоянния адрес, трудовата му ангажирано, ШОС постанови постоянното задържане на обвиняемия Йорданов с оглед и размера и тежестта на предвидените от законодателя за това престъпление наказания, както и опасността за се укрие или да извърши друго престъпление.

В случай на обжалване или протест на наложената мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд – Варна за 08 декември 2020г. от 10.00 часа.

Още по темата

"Правен свят" - Видео обзор (28.11.2020)

Предишна новина

Явор Нотев иска отлагане на изборите за нов Висш адвокатски съвет за май

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.