Велизар Енчев: Правителството търпи два провала в сектор "Сигурност"


Множество експерти се изказаха, че шефът на военна информация би било добре да бъде военен специалист.

Това каза за "Хоризонт" в предаването "Неделя 150" зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев от ГЕРБ във връзка с предлаганите промените в Закона за военното разузнаване, според които директорът на институцията не може да бъде цивилен:

Независимият депутат Велизар Енчев заяви, че правителството търпи два провала в сектор "Сигурност":

Първият провал на правителството е отстъпва под натиска на синдикатите на МВР и това е победа на цялото гражданско общество, а не само на полицаите. Вторият провал на правителството е отхвърлянето на ветото на държавния глава върху Закона за военната информация. Учудвам се на ината на Реформаторския блок да настояват за назначението на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване и на непоследователното поведение на премиера Бойко Борисов, който до последно повтаряше, че Бакалов е негово предложение.

Той заяви, че тук битката е за контрол върху подслушването, а втората битка са досиетата:

Става дума за това г-н Бакалов, в лицето на РБ, да овладее цялата информация на служба "Военна информация" и да я предаде с имената на нашите агенти в чужбина и да я предаде на Комисията по досиетата, в чиято читалня всеки може да преснима, каквото си иска. Битката е за информацията в миналото и в настоящия момент.

Бос на касоразбивачи с рекордна присъда избяга преди 120 дни*

Предишна новина

Авторецидивист ще лежи в затвора заради шофиране без книжка

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.