Валери Симеонов: Разговорите на главния прокурор не са предмет на бъдещото управление


"Не са предмет на бъдещото управление разговорите на главния прокурор", заяви днес съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов (НФСБ) в предаването "Още от деня" по БНТ. Симеонов коментира темата за срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на "Овергаз "Сашо Дончев", станала с посредничеството на подалия вече оставка от ръководството на БСП бизнесмен Георги Гергов.

"Определено не ми харесва това, че главният прокурор отива на срещи извън неговия офис. Това на първо четене не го одобрявам", заяви Симеонов, като уточни, че не може да коментира повече, защото не е известно кой какво е говорил на срещата.

"Не виждам какво мога да коментирам разговор, на който не съм присъствал. Тук има дума срещу дума", посочи той. Съпредседателят на "Обединените патриоти" не вижда проблем в посредничеството на Гергов, се разбра от думите му.

"Още по-малко виждам някаква вина на Георги Гергов, който е организирал срещата", каза той. Симеонов изрази разочарование, че темата за срещата на главния прокурор с бизнесмена е оставила в сянка днешните разговори на Патриотите с президента Румен Радев в рамките на консултациите с парламентарните сили. Той посочи, че съдебната власт е независима и затова депутатите нямали правомощия по този случай.

"Нищо особено не виждам тук. И единият - жив човек, и другият. Могат да се срещат, да си говорят каквото искат, но явно, че единия лъже. Можем ли ние да бъдем съдник", попита той.

Боклукчия осъди Чистота за смазана ръка

Предишна новина

Върховният касационен съд на Румъния потвърди присъдата на лидера на социалдемократите

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.