Ваканцията за ВСС свърши – Съдийската колегия се събира във вторник

Ваканцията за ВСС свърши – Съдийската колегия се събира във вторник

Празничните дни за Висшия съдебен съвет (ВСС) са към своя край, а първото заседание на Съдийската колегия вече е насрочено за 21 януари – вторник. Въпреки дългата ваканция от над месец, дневният ред на кадровиците съдържа по-скоро рутинни въпроси.

Сред най-интересните е планирането на свободните места за младши съдии в окръжните съдилища, на основание чл. 177, вр. чл. 176, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, както и обявяването на конкурс за част от тях.

Кадровиците ще определят и дати за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедури за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както и изпълняващ функциите "административен ръководител" на Районен съд – Котел.

Предстои и взимането на решения относно атестирания, повишения и премествания, както и по заявленията на Вера Иванова и Станислав Георгиев за освобождаване от заеманата длъжност "заместник на административния ръководител" на Апелативен съд – Пловдив и назначаването им на редови магистратски длъжности.

От дневния ред на Съдийската колегия се разбира още, че Инспекторатът към ВСС е поискал предоставяне на ежегодно и ежемесечно на актуални данни за действащите магистрати във връзка с извършването на проверки на декларациите им за имущество и интереси, както и, че предстои проверка от Комисията по петициите към Европейския парламент в периода 24-26 февруари 2020 г.

Във връзка с международната дейност на Колегията в периода 4-5 февруари 2020 г. в Брюксел ще се проведе и Годишна среща на лицата за контакт на Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела. В Хага на 11-12 февруари 2020 г. пък ще се състои 41-та редовна среща на Европейската съдебна мрежа. Във вторник ще бъде приет и доклад от Светла Даскалова – Василева и Светослава Колева – Ангелова – съдии в Окръжен съд – Варна, които са членове на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в България и контактни точки на България в Европейската съдебна мрежа по наказателни дела, след участието им в 53-та Пленарна среща на Европейската съдебна мрежа, проведена в периода 19-23 ноември 2019 г. в Хелзинки.

Върнаха в ареста нидерландеца, обвинен в изнасилване

Предишна новина

Индивидуалната конституционна жалба не бива да превръща КС в четвърта инстанция

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  ??? | нерегистриран
  4
  -2

  Време ви е да се произнесете по образуваните дисциплинарни производства за съдиите от СРС!!! Хората страдат заради вашата мудност и ежедневно питат как получават заплати,а не работят въпросните съдии срещу,които са образувани производствата?!

 2. 2
  Wcc | нерегистриран
  13
  0

  Сигурно пак ще правят врътки от рода на " от 01.04.2020г. със задна дата"

 3. 1
  +++++++ | нерегистриран
  29
  -1

  А кога ще вземат решение за увеличението на заплатите с 10%,че времето минава и инфлацията върви?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.