В Ловеч поискаха автомобилното хулиганство да бъде включено в Указа за борба с дребното хулиганство


Общинската комисия по безопасност на движението в Ловеч настоява автомобилното хулиганство да бъде включено в Указа за борба с дребното хулиганство, според който санкцията се налага бързо и ефективно от дежурен съдия и осъденото лице веднага може да се задържи за 15 дни в поделенията на МВР. Тя беше свикана от кмета на града, заради зачестилите пътни инциденти и незаконните гонки в града.

На заседанието беше отчетено, че от началото на тази година загиналите при пътни инциденти в община Ловеч са шестима, ранените са 48, а регистрираните пътно-транспортни произшествия са 140. Цифрите се доближават до отчетените за цялата 2014 г.

Комисията по безопасност на движението взе решение да се инициират законодателни промени за даване на възможност на по-широк кръг служители на МВР да осъществяват контрол по Закона за движение по пътищата. Записите от стационарните камери за видеонаблюдение да се използват за веществено доказателство, а служители на общинските звена за охрана и обществен ред да могат да изискват лични документи.

Във връзка със зачестилите пътни инциденти в общината ще бъдат проведени срещи с кварталните съвети и Регионалния инспекторат по образованието по проблемите на пътното движение и превенцията на нарушенията.

До няколко дни показват списъка с признатите вземания от КТБ

Предишна новина

Отмениха болничен на бившия депутат Ахмед Башев

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.