В Германия: жените да разкриват любовниците си при спор за бащинство


Германия планира да накара жените да разкрият любовниците в определени случаи при определяне на бащинство, съобщава Би Би Си (BBC).

Министерство на правосъдието на Германия е изготвило промяна в закона, която ще изисква в определени случаи за бащинство, майките да разкриват с кого са спали.

Мярката ще се прилага, когато мъжете, които помагат в грижите за дете, вярват, че те са баща му, но по-късно търсят финансова компенсация в съда, когато разберат, че са излъгани. По този начин по-лесно ще може да се иска издръжка от истинския биологичен баща. Жените пък от своя страна ще имат право да запазят мълчание само при "сериозни основания".

Германският министър на правосъдието Хайко Маас заяви: "Трябва да предложим по-добра правна защита на "фалшивите" бащи, когато те решат да търсят финансова компенсация".

Точната формулировка на новия параграф гласи, че майката ще бъде задължена да предостави информация за мъжа, "който е лежал до нея по време на периода на зачатие".

Мъже, изпадали в подобна ситуация, вече са се опитвали да си получа обратно парите, които са плащали за дете, което не е тяхно. За да влязат в сила планираните законови промени, те се нуждаят от одобрението на парламента.

Убиецът на Джон Ленън остава зад решетките

Предишна новина

Ченалова се е отказала и от второто дело срещу Галя Георгиева от ВСС

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  0
  0

  Простете,явно сте жена и разбираемо ненавиждате мъжете. Германската инициатива няма обаче нищо общо с активитета на Мичева-Русева, а е абсолютно наложителна. Става въпрос за правен механизъм в полза на измамените мъже,чрез който да си върнат недължимо платеното. Бих посъветвал германците прекият иск да е директно срещу майката, която зда бъде осъдена да върне парите, след което да има право на регрес срещу бащата на детето. Аргументът Ви за сакралните тайни е крайно неуместен, защото от тях се ползва неизправната страна, коете не е смисъла и целта на правото и закона.

 2. 2
  става все по-интересно | нерегистриран
  1
  0

  по света и у нас.В Германия приемат, че от просто лежане до жената се раждат деца, тези деца са предмет на спорове като за търговска марка или интеректуална собственост, грижат се за правата на фалшивите бащи, които си искат парите, като разберат, че са излъгани.Тука в България се предлага /виж по-горе/ да се правят ДНК експертизи на децата, за да не семинават мъжете, заради "ниска полова хигиена"-сякаш зачеването зависи от това как и колко си мият жените детеродните органи-въобще пълна лудница.Абе хора, оставете нещо от човешкия свят без регулация, без правни уредби, хората да си го решават сами, става дума за сакрални неща, оставете малко святост, човещина, тайнство в света около нас.Не всичко е сделка, пари, пазарлък.Тук Мичева-не знам каква си задължава родителите да казват на осиновените, че са осиновени-да не ги травмират.Ами че от това по-голяма травма няма ли бе , Мичева-не знам каква си.Или -не може да се разсиновява-ами ако осиновиш 13-14 годишно дете, а то се окаже психопат, масов убиец-какво-до гроб ли ще ти носи фамилията и ще му плащаш греховете?Въобще някак напоследък много шеметно се изоставят правила, които от стотици години са на сцената, експериментира се в много деликатни сфери.Същите тези автори на проектозакони напълниха и Европа с пришълци с напълно чужда на европейците култура, пак така теоретизирайки и принуждавайки другите да се чудят как да се оправят след това.

 3. 1
  мнение | нерегистриран
  1
  -1

  Интересно,в България няма никакъв начин мъж да търси компенсация, ако се окаже,че е лъган и не е баща на детето. А вероятно поне в 20 процента от семействата е такава ситуацията.

  Правете "неофициални неформални" ДНК тестове-предвид ниската полова хигиена на жените в България. Ще платите около 900 лв за иследването,, но има смисъл.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.