В Белгия осъдиха българка за убийството на дъщеря ѝ


Първоинстанционният наказателен съд в Брюксел произнесе днес осъдителна присъда срещу българката Елица Ивкова (27 г.) за умишленото убийство на дъщеря й Сузана, съобщиха местни медии.

По-късно тази вечер се очаква да бъде определено наказанието на Ивкова, което подлежи на обжалване. През 2012 г. българката изхвърли новороденото в плавателен канал в Брюксел. Пред следствието тя обяснила, че не била в състояние да отгледа детето и затова се избавила от него пет дни след раждането, съобщи БТА.

В постановяването на присъдата съдът е отчел направените от Ивкова самопризнания, както и това, че тя не е правила дълго опити да заблуждава следствието около обстоятелствата на извършеното престъпление. Заключението за умисъл е потвърдено отново от съдържанието на самопризнанията, както и от психиатричната експертиза за вменяемост на подсъдимата.

Съдът не е уважил искането на защитата да се приеме като извинение, че Ивкова е убила детето си, защото е била разстроена. Според съда тя е имала към кого да се обърне за помощ в случай на затруднение, но сама е избрала да не го направи.

Биячите от автобус №88 излизат от ареста

Предишна новина

Христо Иванов: Никой не пита Цацаров кой е писал законопроектите, които той внася в парламента

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.