Условна присъда и 800 лева глоба за издевателства в дом за сираци


С условна присъда и парична глоба от 800 лева приключи поредно дело срещу бившата директорка на дом за сираци Весела Симеонова. Симеонова беше обвинена, че по цели денонощия е държала деца в изолатора на поверения й дом "Таню войвода" в Асеновград. Оплакванията идват от 3 момичета, а инцидентите се случват през 2011 година.

Момичетата са били държани в стаята 4 дни заради непослушание. Там им е носена храна, а до тоалетната са ходили с придружител. За отнемането на личната им свобода Симеонова беше осъдена ефективно от Районният съд в Асеновград на 3,5 години затвор в края на 2013 година. Показанията на двете момичета бяха потвърдени от десетки свидетели и проверки на агенцията за закрила на детето. Още през 2012г. Симеонова е отстранена от поста си в дома, но година по-късно е възстановена, тъй като обжалва уволнението си.

Впоследствие ефективната й присъда също пада на по-горна инстанция. Днешното далеч по-леко наказание идва отново от районното съдилище. През 2015 домът за деца лишени от родителска грижа е закрит, като по това време Симеонова все още е негов директор.

Закопчаха собственичката на скандален хоспис

Предишна новина

Осъдиха директорка на дом, заключвала деца в изолатор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.