Убийство разбуни полски град


Безредици са избухнали в Полша заради убийство на местен младеж, съобщиха местни медии. Престъплението е станало пред дюнерджийница в град Елк. Полицията е задържала управителите и служителите на заведението. Те са бежанци от Магреба.
Убийството предизвикало протест на полски националисти, които потрошили дюнерджийницата. Няколко десетки поляци, въоръжени с павета и бомбички, атакували закусвалнята, счупили витрините и крещели расистки обиди. Държали се агресивно и с полицаите, пристигнали на мястото, и ранили двама. За насилие и вандализъм са арестувани общо 28 души, съобщиха от градската полиция.
Тунизиец на 26 години е разпитван във връзка с убийството на 21-годишен поляк. Тунизиецът, който работи в закусвалня за арабска храна, е заподозрян в съпричастие с убийството с нож на полския клиент, което станало след избухнала кавга, съобщи градският прокурор Войчех Пиктел. Други три лица от Алжир и Мароко също са арестувани.
Прокурор Пиктел разказа, че след неясен инцидент в заведението мъж си тръгнал с две бутилки, които не бил платил. Собственикът и негов служител го последвали и се опитали да си вземат напитките. След това се случило нещастието.

Разгневените от убийството на поляка националисти разгромиха дюнерджийницата, където е станало престъплението.

Кунева: Има коалиции по интереси срещу борбата с корупцията

Предишна новина

Най-малко 60 души бяха убити при бунт в затвор в Бразилия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.