Убийците от Варна твърдели, че са нападнати


Задържаните за убийството на таксиметров шофьор във Варна остават в ареста за 72 часа. Прокуратурата ще поиска за 26-годишния Козмес Джарони и 23-годишното момиче постоянна мярка задържане под стража. Те бяха задържани, след като тялото на 61-годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков бе открито завчера в таксито му, паркирано край варненското село Каменар. Джарони е с баща зимбабвиец и живее в Дългопол, а момичето е от Свети Влас. Двамата са нападнали таксиметровия шофьор, за да го ограбят, и са го намушкали с нож. Те били заловени от военни от близкото поделение.

Военните забелязали таксито още при спирането му на аварийни светлини. При оглед отблизо се натъкнали на убития шофьор. Чули наблизо гласовете на момчето и момичето. "Казах им да им виждам ръцете, защото той беше от кръста надолу целия в кръв. След което ги накарах да седнат на земята и дадох на матроса Кръстев прожектора да ги осветява постоянно, да ги наблюдаваме - разказва мичман Стамен Георгиев. - Нямаха вид на пияни или на дрогирани, бяха притеснени", разказва матрос Кръстьо Кръстев. Задържаните за престъплението не били агресивни.

"Разпалено обясняваха на висок глас как някой ги е нападнал. Едната ръка на момчето беше увита с някаква връхна дреха - суичър или яке. Че някой ги е нападнал, мушкал е шофьора, другият нападател бил момичето, пък той тръгнал да спасява приятелката си", разказва мичман Стамен Георгиев. Военните се обадили на 112. После полицаите поели случая. Мичманът и матросът обаче трудно ще забравят потресаващата картина с убития таксиметров шофьор. Следите от кървавата разправа още личат по асфалта пред поделението. "Срещал съм се доста пъти със смъртта, но това беше потресаваща гледка", заяви мичман Стамен Георгиев. Козмес Джарони има брат и сестра от първия брак на майка му с българин. Зимбабвийският му баща пък изчезнал още преди години и вероятно плава по моретата. Според жители на Дългопол Козмес е слабо момче и нямало как да успее да убие човек. Някои от тях обаче твърдят, че студентът има проблеми с наркотиците. Убитият Васил Ашиков пък от 2011 г. работи в една от най-големите таксиметрови компании във Варна, която има над 800 коли. От фирмата посочиха, че той е карал предимно през нощта. Убийството му разбуни духовете сред таксиметровите шофьори.

"Нямаме конкретни идеи как да се подобри безопасността ни, но трябва да се вземат мерки. Ежедневно се сблъскваме с агресивни и некоректни клиенти", споделиха колеги на загиналия. Според тях ако в колите им има видеорегистратори, нападателите биха се замислили. Те споделиха, че не се чувстват в безопасност. "Всеки е имал рискови ситуации", казаха таксиметровите шофьори. Те се надяват хората, които отговарят за бранша им, да помислят за мерки.

Рецидивистът Георги Воденичаров от Бургас с 13 присъди, остава в ареста

Предишна новина

Съдът връща правата на патолог, отнети от Москов

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.