Турските власти възстановиха достъпа до "Туитър"


Турските власти възстановиха достъпа до социалната мрежа "Туитър". Това стана възможно, както съобщава турският тв канал "Хабер Тюрк", след като ръководството на компанията изпълни изискванията на съдебните власти, предаде БГНЕС.

Истанбулски съд издаде нареждане да се премахнат от обществения достъп материали, касаещи инцидента със задържането на прокурор като заложник. Този инцидент стана на 31 март, когато въоръжени терористи в продължение на 6 часа държаха като заложник прокурор в работния му кабинет. Част от тези материали бяха отчетени от съда като пропаганда на екстремистка организация. Достъпът до услугата "Туитър" бе възстановен практически на цялата територия на Турция.

Достъпът до сайта за обмен на видеоматериали "Ютюб" обаче, където се намираха и забранените материали, все още остава затворен. Решението на съда се отнасяше и за социалната мрежа "Фейсбук". Тя не бе блокирана във връзка с това, че ръководството на компанията свали от открит достъп всички материали, споменати от турските власти. Според местни месии обаче "Фейсбук" смята да оспори предписанието на турския съд.

По време на инцидента със заложника на 31 март, терористите публикуваха в интернет снимки, на които се вижда прокурорът с опрян на главата пистолет и символика на терористите. Тези снимки бяха показани от някои тв канали. Според турските закони публичното показване на екстремистка символика се приравнява до пропаганда на тероризъм.

Бюджетът на МВР ще продължава да расте

Предишна новина

АБВ са готови да внесат предложенията си за промени в съдебната власт

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.