Турчин получи 8 месеца условно за подкуп на полицаи


Турски гражданин е осъден за подкуп на полицаи. Аднан К., на 47 г., е признат за виновен за това, че дал подкуп на длъжностни лица – полицейски органи, което е престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Хасковският окръжен съд му наложи наказание от осем месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба от 900 лева. На 2 октомври т.г. в Свиленград, Аднан К. шофирал лек автомобил "Фолксваген Бора" и бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул.

За да не му съставят акт за административно нарушение, той подхвърлил в автомобила на полицаите банкнота от 50 евро. Полицейските служители не взели парите и веднага уведомили дежурния екип към РУ на МВР - Свиленград, като на място пристигнал разследващ, който извършил неотложни процесуално-следствени действия.
Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като Аднан К. е признал изцяло фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Хасково. Присъдата на Окръжен съд - Хасково може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Съдии и прокурори представят пред ученици съдебната власт

Предишна новина

Медиацията като алтернатива на съдебните дела

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.