Три грабежа на сметката на депутатски син


17-годишният Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е заподозрян за три грабежа на пари от оборота на бензиностанции в София.

Това научи "Труд" от полицията. Бащата обаче откри политически мотив в обвинението срещу детето му.

Малкия мозък в атака

Младежът, когото в квартала наричат Малкия мозък, по прякор на баща му, бе разкрит миналия четвъртък. Предишната вечер към 23,30 ч той нахлул маскиран и въоръжен в бензиностанция ОМВ на столичния булевард "Г. М. Димитров". Там задигнал 230 лв. от касата и цигари, след което отпътувал с "Пежо" с бургаски номера.

Както писа "Труд", касиерката натиснала паник бутон и за по-малко от 2 минути пристигнал патрул на частната охранителна фирма "СОТ 161". Гардовете видели пежото и съобщили на полицията описанието му и посоката, в която отпрашва. Патрули от Седмо РПУ настигнали колата близо до Студентския град. Грабителят скочил в движение, а ченгетата заловили само шофьора. В купето обаче бил намерен сакът със задигнатите пари и цигари, маската, бойният пистолет и дори мобилният телефон на Георги Иванов. Задържаният шофьор Христо Шавов (28 г.) издал кой е приятелят му. Обяснил, че няма нищо общо с грабежа и през цялото време мислел, че депутатският син слязъл да си купи цигари от бензиностанцията. Така Шавов останал само свидетел по делото.

Обвинението

"Срещу Иванов е повдигнато обвинение за грабеж. Тъй като е непълнолетен, неосъждан и с установена самоличност, наложена му е мярка "Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая", съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Освен за нападението срещу ОМВ, Малкия мозък е заподозрян за още два грабежа от столични бензиностанции. Имало вече сигурни доказателства, че той е маскираният нападател, който на 4 март т.г. нахлу с пистолет в "Лукойл" на същия булевард "Г. М. Димитров", близо до "Симеоновско шосе". Тогава бяха задигнати около 200 лв.

Третият грабеж, за който проверяват депутатския син, е от края на януари в кв. "Сухата река". В този случай обаче нападателите са били двама и се смята, че Иванов е действал с неизвестен досега съучастник. Във всеки от случаите полицията разполага със записи от охранителни камери, анализите на кадрите от тях продължават.

Обстановката вкъщи

Преди 2 години Георги Иванов бе обявен за издирване от полицията. Той избяга от къщи на 31 декември 2011 г., часове преди настъпването на Нова година и бе открит пред столичен мол на 3 януари 2012 г. Във фейсбук младежът писа, че не е издържал на обстановката вкъщи и обвини майка си Диана Долапчиева. В писмо до медиите тя пък заяви, че момчето е в нервен срив.

"Целта на атаката срещу детето ми е да ударят ГЕРБ. Случаят с Бисеров и сина му Ивайло, при който бяха откраднати милиони, се потули, а на сина ми за кражба на 100 лева стана нещо невиждано", коментира вчера депутатът Лъчезар Иванов пред агенция ПИК.

"Ако се докаже, че Георги е виновен, нека си понесе последствията и цялата строгост на закона, както е за всички. Но него прибързано го обявяват за виновен, преди следствието да е приключило", каза още Иванов, който се оплака, че е в прединфарктно състояние.

"Преживях много тежък развод. Разделихме се с жена ми преди 7 години, детето тогава беше на 10 години, а сега е на 17. Майка му носи отговорност за него. Аз не мога да кажа с каква компания се е събрал, но във всички случаи функция на родителите е да се грижат за детето си", каза още депутатът от ГЕРБ. Той уточни, че на 10 декември м.г. е направил постъпки пред съда за родителските права на Георги.

"Съдът не се произнесе. Ние сме правова държава и аз няма как в тази ситуация да държа родителските права на Георги", добави Иванов.

През април 2009 г. покрай развода на депутата избухна скандал, който стигна чак до посолството на САЩ. В телеграма до посланик Нанси Макълдауни дъщерята Мариела Иванова, тогава 19-годишна, обвини баща си, че се е напил и я пребил пред очите на малкия брат Георги.

Да спасиш GSM – история, достойна за филмов сюжет

Предишна новина

Раната "Сарафово" остава широко отворена

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.