Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от COVID-19


72-годишен мъж от Добрич беше погребан два пъти, след като в многопрофилната болница е станала размяна на двама покойници. И двамата мъже са починали от COVID-19, затова са предадени на близките им в затворени ковчези. Грешката е установена от роднините на Исмаил Хюсеин, който починал в ранните часове на 28 март и е трябвало да бъде погребан във вторник.

Синът на починалия Метин Ахмет помолил ходжата да направи снимка на баща му, тъй като само свещеникът бил допуснат в моргата. "Аз исках да ми покаже дали е баща ми, понеже е с COVID-19, нямаме право да отваряме ковчези, и ходжата се старал и ми направил снимка", казва Метин Ахмет, син на починалия.

След намесата на полиция, синът бил допуснат за разпознаване, но се оказало, че баща му не бил в патоанатомията на добричката болница.

Роднините пет дни издирват мъжа. Тялото на Исмаил Хюсеин е било открито в гробището на Балчик, където са го погребали други опечалени в понеделник. "Баща ми се казва Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се казва Ислям Хюсеин, никакво съвпадение няма", казва Метин Ахмет.

Тялото на Исмаил Хюсеин вече е погребано в Добрич. От Окръжната прокуратура съобщиха, че няма данни за извършено престъпление, а от болничното ръководство отказаха коментари, преди да приключи проверката им по случая.

25 души са задържани и разпитвани за купуване на гласове в Хасково и Харманли

Предишна новина

Пет години затвор за бизнесмен, укрил данъци за 1 196 128 лева

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.