"Топлофикация" осъди безработна да плати 4000 лв. за парно, без да го е ползвала


Макар че не ползва парно, безработна жена от Перник се оказа длъжник за няколко хиляди лева и реши да среже тръбите на местната "Топлофикация", които преминават през дома й, съобщи bTV.

В понеделник Руска Якимова, въпреки заканите, не сряза тръбитe. "Освен да се самозапалим със семейството, друг изход няма. Единственият изход е това. 4000 лева трябва да даваш за нещо, което не ползваш. То просто по-голям рекет от това има ли?!", недоволства потърпевшата.

Ако Руска махне тръбите, близо двайсет семейства от блока ще останат без парно. Затова опитът за бунт на безработната жена беше осуетен от нейните съседи. "Ако ги режеш сега, трябва да ги лепим след това. Законът е такъв", категоричен бе съседът й Божидар Димитров.

Радиаторите в дома на Руска са свалени от 10 години. Въпреки това, тя все още е клиент на "Топлофикация" заради тръбите в жилището й. Така през годините се натрупват сметки за хиляди левове, обясняват от Топлофикация-Перник.

"Въпреки че се шири понятието, който си е свалил радиаторите, не ползва топлинна енергия. Това на практика не е така - дори да няма нито едно работещо тяло в самия имот, там ще има някакво повишение на температурата", обясни изпълнителният директор на "Топлофикация"-Перник Кремен Георгиев.

Юристите предлагат изход за Руска и всички недоволни, които искат да спрат да плащат за топлоенергия. "Да се гласува едно решение в етажната собственост, в което да се завърти циркулацията при съседа под нея, за да бъде изваден този апартамент от топлоснабдяването", съветва адвокат Светлин Георгиев.

Топлофикацията вече е осъдила Руска за 4 000 лева. Независимо от това, сметките й няма да бъдат запорирани, защото тя е безработна.

 

Дават на прокуратурата доклад за "Земеделие"

Предишна новина

Скарлет Йохансон осъди френски писател

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.