Топ експерт по инфекциите в САЩ алармира срещу прибързана отмяна на ограниченията

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по инфекциозни болести на САЩ, възнамерява да предупреди Конгреса за заплахата от многобройни огнища на COVID-19 в страната, ако епидемиологичните ограничения бъдат отменени преждевременно. Това пише в електронната си версия на The New York Times, позовавайки се на имейл съобщение, получено от главния специалист по инфекциозни заболявания в Съединените щати.

Сенатската комисия по здравеопазване ще проведе изслушвания относно мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса във вторник. Фаучи ще отговаря на въпросите на сенаторите дистанционно и не се очаква да говори в присъствието на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Водещите американски медии разчитат на факта, че специалистът по инфекциозни болести с по-строг тон, отколкото на брифингите в Белия дом, ще се изкаже против преждевременното премахване на карантинните мерки.

"Основното послание, което искам да предам на Сенатската комисия по здравеопазване, е опасността да се опитаме да отворим страната твърде скоро", написа Фаучи. "Ако прескочим междинните точки от препоръките за Отворена Америка, ще се изправим пред заплахата от многобройни огнища в цялата страна. Това не само ще доведе до ненужни страдания и смърт, но и ще ни отклони от пътя към нормализиране", добавя специалистът по инфекциозни болести.

Според университета „Джонс Хопкинс“, който прави изчисления въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1,34 милиона случая на зараза с новия коронавирус, 80 682 души са починалите.

Престъпленията по¬малко, разкриват ги по¬често, но с 1,8% повече са децата бандити

Предишна новина

Васил Велев: Под 1% от фирмите са се възползвали от мярката 60/40

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.