Терористът от Стокхолм призна вината си


Главният заподозрян за атентата с камион в Стокхолм признава, че е извършил терористичен акт, заяви пред съда неговият адвокат, цитиран от АФП. "Рахмат Акилов признава, че е извършил терористичен акт и е съгласен да влезе в предварителния арест", каза служебният му адвокат Йохан Ериксон. Адвокатът каза това на заседание на съда в присъствието на клиента, който не направи изявление.

Вчера заподозреният за престъплението бе въведен с белезници и със скрито лице и под стража в подземната съдебна зала, достъпът до която бе блокиран от голям брой полицаи. Съдията го прикани да открие лицето си и той го направи, посочва АФП. По искане на прокуратурата заседанието на съда протече при затворени врати. В атентата на 7 април, извършен с откраднат камион, загинаха четирима души и бяха ранени петнайсет.39-годишният Акилов, роден в Узбекистан, е работел нелегално в Швеция и е симпатизирал на джихадистите, напомня АФП.

Преди това съдът в Стокхолм отказа на подсъдимия терорист Рахмат Акилов да го защитава адвокат мюсюлманин сунит, смятайки молбата за необоснована, предаде РИА.Шефът на полицията в Стокхолм Ден Елиасон съобщи, че правозащитните органи разполагат с редица доказателства за виновността на Акилов. Разследването показа, че ние сме задържали именно човека, управлявал камиона, с който бе извършено престъплението", каза полицейският началник Елиасон.

Разследват смъртта на починалото след удар в корема момиче

Предишна новина

Рецидивистът Георги Воденичаров от Бургас с 13 присъди, остава в ареста

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.