Създават Балканска мрежа на главните прокурори


Да се създаде мрежа на главните прокурори от Балканския регион обсъдиха на среща обвинител номер едно на България Сотир Цацаров и македонският му колега Марко Зврлевски. За целта до края на годината ще бъдат проведени срещи и дискусии с главните прокурори на останалите държави, съобщиха от обвинението.
Компетенциите на македонската прокуратура и в частност на прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупцията бяха сред темите на разговорите между Цацаров и Зврлевски. Всички дела, които касаят престъпления с щети над 15 000 евро, са от компетенциите на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупцията в Македония. Тя се състои от три отдела и право да разследват имат само обвинителите, които работят в нея.
На срещата Цацаров представи функциите и компетенциите на прокуратурата на България.
Марко Зврлевски и ръководителят на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупцията Йован Илиевски са на двудневно официално посещение в България по покана на Сотир Цацаров. В програмата им са предвидени срещи в Апелативната специализирана прокуратура, ВСС и НИП.

Конституционният съд на Испания отмени референдума за Каталония

Предишна новина

Осъдиха дядо за нацистки пищов

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.