Съдът в Добрич осъди мъж, пласирал фалшиви долари


Добричкият окръжен съд постанови две години и шест месеца "лишаване от свобода" за мъж, пласирал фалшиви долари, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Подсъдимият Тунджай И. /22 г./ е признат за виновен, че в периода от 23 до 25 февруари 2016 година в Добрич, при условията на продължавано престъпление, е прокарал в обращение 25 купюра от стодоларови щатски банкноти, за които е знаел, че са неистински. Той успял да обмени фалшивите пари в чейнджбюро, като в замяна получил 4436 лева. По-късно е бил разкрит с помощта на записи от системата за видеонаблюдение в обекта, посочват от съда.

Тунджай И. е признат за виновен и по още едно обвинение. В къща в Балчик без надлежно разрешително той е държал високорисково наркотично вещество - 31.75 грама амфетамин, на обща стойност 952 лева. За това престъпление подсъдимият е получил наказание от една година и шест месеца "лишаване от свобода", като съдът е определил той да изтърпи по-тежката от наложените му присъди.

Тунджай И. вече е осъждан и излежава друго наказание "лишаване от свобода". Фалшивите банкноти, които досега са били на съхранение в БНБ, ще бъдат унищожени, допълват от съда.

САЩ депортират ускорено нелегални имигранти

Предишна новина

Цветанов откри, че измамите са прекалено много

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    0
    0

    Другите хора все пак не получават пари за дрехи

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.