Съдът разреши на Бенчо Бенчев да напуска страната


Съдът разреши на бургаския бизнесмен Бенчо Бенчев да напуска страната, за да се лекува. Бенчев, който бе обвинен в укривателство на Митьо Очите и държане на боеприпаси в дома си, пътува до Турция, за да посещава клиника във връзка със заболяването си - паркинсон.

В настоящия случай не се касае за отмяна на тази мярка въобще, а за напускане многократно пределите на Република България с цел извършване на прегледи в различни лечебни заведения в Република Турция, казаха магистратите. Според съдебния състав, до момента подсъдимият е показал безупречно процесуално поведение. Нито веднъж не е причинил отлагане на делото и несъобразяване с предходните определения на съда, с които временно на Бенчо Б. е било разрешавано да напуска пределите на държавата.

В съдебното заседание като свидетел бе изслушан Й. Д., личен шофьор на подсъдимия. В следващото заседание, по искане на защитата, ще бъдат допуснати до разпит в качеството им на свидетели П. Д. и М. К., лица от охраната на Бенчо Б., както и неговия син, Н. Б., който обитава една къща, заедно с подсъдимия и в качеството му на ловец, притежаващ разрешително за носене на огнестрелно оръжие.  В следващото заседание ще бъдат изслушани и вещите лица.

Съдът отложи делото за парк "Росенец" заради липса на вещи лица

Предишна новина

Синдикатът на служителите в МВР не приема уволнението на полицаите от Сандански

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.