Съдът разпореди окончателно: Буруджиев вън от подлеза на Централна гара


Върховният съд върна подлеза на Централна гара на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Висшите магистрати потвърждават заповедта на областния управител Венцислав Каймаканов.

С нея "Рента груп плюс" на Тодор Бурджиев трябва да освободи терена. Тя бе издадена още на 20 февруари т.г. Бившият наемател я атакува в съда. ВАС реши, че "Рента груп" трябва да опразни подлеза, тъй като договорът му за наем е изтекъл още на 11 август 2013 г. След тази дата не е продължаван и всички последици са за негова сметка, пишат в решението си висшите магистрати.

Подземното съоръжение под жп ареала ще бъде предадено на НКЖИ, след като получа официално решението на съда, коментира областният управител Венцислав Каймаканов. Все още не е ясно, дали концесията на Централна гара, учредена преди повече от една година в полза на консорциум "Железопътна гара - Пловдив" с управител Миролюб Столарски, влиза в сила. Делото по този казус ще се разглежда на 2 юни в София. Категорично е обаче, че "Рента груп плюс" няма никакви права върху подлеза и не може да го стопанисва, подчерта Каймаканов.

Търговците, които до този момент наемаха магазините по договор с "Рента груп плюс", масово се изнасяха вчера от подлеза. В ранния следобед бяха опразнени 26 обекта. Някои от собствениците на фирми изглеждаха по-ведри и споделиха, че веднага са наели търговски площи на други места. Други със сълзи на отчаяние казаха, че прибират стоката у дома и ще чакат да приключи ремонтът.

Тунелът, през който ще минават пешеходците, докато трае ремонтът, вече е построен до автогара "Родопи". Хората се препъваха вчера в железата, лутайки се между три коридора, които се получиха в резултат на странната конструкция. От НКЖИ съобщиха, че предстои да бъде обявен конкурс за фирма, която да започне ремонта. Той е повече от наложителен, тъй като в момента подлезът е опасен. Това показа проверка от отдела за безопасността на съоръженията на НКЖИ.

Водолази търсят адвокат в язовир

Предишна новина

4 г. затвор за Венко Измамата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.