Съдът остави в ареста шестима последователи на Ахмед Муса Ахмед


Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста шестима задържани последователи на Ахмед Муса Ахмед, обвинени в разпространяването на радикален ислям.

Съдът реши, че задържаните във вторник шестима последователи на Ахмед Муса Ахмед могат да се укрият и да напуснат страната. Като най-често посещавана от тях дестинация беше посочена Германия.

По време на заседанието прокурор Недялка Попова изложи обосновани предположения, че групата е работила активно за налагането на халифат и е разпространявала рез "Фейсбук" клипове с пропаганда за война, аналогична на тази, която "Ислямска държава" пропагандира на територията на Сирия и Ирак.

За водач на пловдивската група се посочва Йосиф Минчев, който лично под указанията на Ахмед Муса, е налагал религиозно-екстремистка идеология. Адвокатът Иван Колев определи връзката между Йосиф и Ахмед като случайна.

Единият от групата се е занимавал и с търговия на наркотици.

Новите шест задържани последовалите на Ахмед Муса Ахмед остават в ареста. Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Палестинците ще трябва да почакат преди да съдят Израел

Предишна новина

Лубиц ровел в интернет как да се самоубие

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.