Съдът: Явор Дачков е невиновен. Петя Славова да плати 3500 лв. разноски по делото


На въпросните пресконференции Явор Дачков и останалите участници в тях огласиха факти за източване на сметки на вложители в "Инвестбанк", като част от парите са били пренасочвани в сметки на частни фирми на Петя Славова, както и към основния свидетел на обвинението по делото "Октопод" Георги Петракиев Цветанов, шеф на клона на "Инвестбанк" в Плевен.

Славова заведе дело за клевета срещу Явор Дачков за това, че я е нарекъл "крадла" и я е посочил като пример за срастването на мафия и държавна власт. В изложението си на въпросните пресконференции журналистът заяви още, че Петя Славова е покровителствена от няколко правителства и тогавашното ръководство на МВР, по времето на Цветан Цветанов, я пази и поради тази причина престъпленията на "Инвестбанк" остават ненаказани, а на вложителите и до днес не са върнати откраднатите пари.

Любопитна подробност е, че фактически собственик на откраднатите 10 млн. лв. от "Инвестбанк" е Борислав Манджуков, който беше показно разстрелян в София в началото на 2014 година.

По-късно ще публикуваме част от твърденията на Явор Дачков, заради които Славова заведе дело за клевета срещу него и по които той бе оправдан, както и мотивите на съда, когато те бъдат готови.

Днешното решение подлежи на обжалване пред Софийския градски съд. Защитници на Явор Дачков са адвокатите Евелина Божилова и Иван Минков, а за Петя Славова в съда се яви адвокат Илиан Василев.

Ремонтираната за 10 млн. лв. сграда на Софийския районен съд е неизползваема

Предишна новина

Асоциация на повикване

Следваща новина

Коментари

3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#2] от "gocholu":  тая простащина няма край и все да плюе ли плюе

 2. 2
  gocholu | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#1] от "ганя балкански":  Бай Балкански, то не е една беля. Не е само Петя Славова. То тук във Варна, вече комай цяла година се търкалят едни саги с Петрол и с ПИБ, че не ти е работа. Ама келяви са тия наш съглаждани, дето кат немогат да врътнат далавера, започват да одумват тия дето я могат тая работа.  Брате Балкански ,трудно е веч. Все някой недоволен, все нещо да оплюе. То едно време помниш как беше, маскариш , маскариш и хоп я депутатин , я министър ставаш. А пък сега и маскаренето , все ялово. Ей , трудни времена бай Балкански, не ти е работа.

 3. 1
  ганя балкански | нерегистриран
  0
  0

  Да бе да . Петя Славова ще спечели делото. Нямайте съмнение. Тук е весдесъщата ръка на Любчо Гоцева и нещото Меги Тачева. И ако има съмнение, то вземете и проверете какво става във Варненския съдебен район и как нещата завършват с потвърждение във ВКС.  Ало , да знаете от бай ви Ганя, че всичко е черно на бяло документирано , а вие остава само да проверети , ако се съмнявате.  Айде будали , със здраве от бай Ганя.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.