Съдийката Деница Стойнова ще получи ведомствен апартамент


Общинско жилище от фонд "Ведомствен" ще бъде предоставено на Деница Стойнова, съдия в Окръжен съд - Пловдив. Предложението до градския парламент е на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски, като преди това решение е взето от разпоредителната комисия в община Пловдив. В нея участват и съветници от различни политически групи.
Съдийката вече си е харесала жилището на ул. "Милин камък" и ще бъде настанена в него. Апартаментът е 90 кв. м, с три стаи и кухня. Комисията е на мнение, че Стойнова отговаря на всички условия за настаняване. Има 18 години стаж като съдия, от които 10 са в Окръжен съд - Пловдив.

Тричленното семейство живее при родителите на съпруга в Сопот, става ясно от мотивите за настаняване. Жилището се предоставя временно, докато Деница Стойнова работи в Пловдив. Тя няма да има право да го закупи.
Ведомственият жилищен фонд е учреден преди години специално за служители на бюджетни структури. Освен общинари апартаменти по този ред могат да получават и работещите в държавни институции.

За разлика от останалите граждани, които трябва да имат минимум десет години адресна регистрация в Пловдив, за да кандидатстват за настаняване в общинско жилище, квартири от фонд "Ведомствен" се предоставят на служители, ако са работили три години в бюджетната институция.

С последната поправка в наредбата право да закупят тъй нареченото ведомствено жилище имат само служителите на община Пловдив. /Марица.бг

Осъден за опит за убийство се скри, за да не влезе в затвора

Предишна новина

Георги Костов: Активизирал се е криминалният контингент

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.