Съдия Румяна Ченалова поръчвала "кошници с плодове" *

Съдия Румяна Ченалова поръчвала "кошници с плодове" *
Съдия Румяна Ченалова

Съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова е била засечена със СРС-та да си поръчва "кошници с плодове", научи "Съдебни репортажи" от високопоставен източник от прокуратурата, добре запознат със случая. Припомняме, че на 1 март 2010 г. бившият вече заместник-главен прокурор Валери Първанов даде пресконференция, на която обяви, че прокуратурата проверява 60 магистрати за корупция. Въпреки че не изнесе конкретни данни, Първанов уточни, че по тези дела се работи трудно, тъй като колегите му не говорят по телефона директно за пари. Вместо това си поръчват "кошници с плодове", гаранционни карти или дори се уговарят колко ще им струва ремонт на апартамента.

Според получената от "Съдебни репортажи" информация именно Румяна Ченалова, която е назначена след конкурс като наказателен съдия в СГС в края на 2008 г., е записана да поръчва по телефона "кошница с плодове". Нещо повече – в серията разговори тя се оплакала, че липсват част от уговорените бройки плодове, а от отсрещната страна я уверили, че ще има повторна доставка. Бившият зам.-главен прокурор Валери Първанов категорично отказа да коментира казуса пред "Съдебни репортажи", напомняйки че към онзи момент законът не е позволявал записите от СРС-та да се използват като доказателство, а прокуратурата е настоявала за поправки, според които ВСС да може да ползва подобни данни в дисциплинарните производства срещу магистрати.

Както "Съдебни репортажи" писа, името на съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд протича в разговори, записани със специални разузнавателни средства, приложени като доказателства по вече приключилото дело срещу бившия прокурор от Окръжна прокуратура Стара Загора С. П. Делото е било внесено в съда през 2009 година. От записите става ясно, че по времето, в което съдийката e адвокат в Стара Загора, кантората й доста често е посещавана от магистрати, а разговорите помежду им се въртели около различни суми пари. Тези разговори са записани малко преди Ченалова да влезе отново в редиците на съдебната система (преди това е била прокурор).

Отново през 2009 г., непосредствено преди избора на председател на Окръжен съд – Стара Загора, в който съдия Ченалова участва, тя "протича" и в справката за входящите и изходящите обаждания на мобилния телефон на Красимир Георгиев, придобил известност като Красьо Черничкия, с 30 телефонни разговори. За уронване на престижа на съдебната власт съдия Ченалова през 2010 г. е наказана от ВСС. Съветът, а след това и ВАС, приемат за установено, че за периода от 18.05.2009 г. – 17.06.2009 г. между Красимир Георгиев и кандидатката за поста Ченалова са били проведени общо 30 телефонни разговори с продължителност от 2 до 143 сек., от които изходящи от Георгиев до Ченалова – 12 бр. и входящи от Ченалова към Георгиев – 18 бр. Конкурсът за административен ръководител на ОС – Стара Загора е обявен на интернет страницата на ВСС на 07.05.2009 г. (11 дни по-късно е засечено първото обаждане), а се провежда на 15.07.2009 г., когато вече комуникацията е преустановена.

* Препечатваме статията от сайта "Съдебни репортажи"

Виктор Понта еднолично номинира главни прокурори на Румъния

Предишна новина

Съдебната тема в медиите

Следваща новина

Коментари

55 Коментара

 1. 57
  гълъбина | нерегистриран
  2
  0

  До коментар [#46] от "До предния!":

  Във ВКС е най - страшно!!! Шок и ужас е там!!! Смърди на лайна!!!

 2. 56
  .... | нерегистриран
  1
  0

  Нещо не разбирам.Нали е била адвокат - защо ще поръчва кошница с плодове - нали си има личен контакт с клиента си?А пък на магистрат да ги поръчва нещо не върви!А май са и подслушвали кантората - нали има защита тайната клиент - адвокат.Пък там кой каквоговорил- вие не говорите ли!И още - защо така се поднася информацията че като съдия поръчвала кошницата - някой журньо да не го яде, че не е лесна.

 3. 55
  точно така | нерегистриран
  0
  0

  Не може едно дело дори и от огромен обществен интерес да служи за щит, зад който да се прикриват мръсотиите на една мизерница.

 4. 54
  не може съдебната система да е заложник на кефа на ченалова | нерегистриран
  0
  0

  Смятам, че същата е дала повод не за едно, а поне за три дисциплинарни уволнения. Това, че делото на Алексей Петров ще тръгне отначало определено е минус, но каквато и евентуална присъда да бъде постановена по него от Ченалова, няма да се ползва с никакъв морален капацитет.

 5. 53
  DreadKnight | нерегистриран
  0
  0

  Дрисло, лапай го и гълтай! Само гледай да не ти приседне и да се задавиш лошо... пък Ченалова не я мисли - ще я употребят като парцал и ще я изхвърлят, така както ще направят и с теб... муахахахахааааа

  П.С. И си гълтай хапчетата редовно, че психическите ти разстройства /освен физическото/ яко се проявяват - това е от времето, пролет е все пак. )))

 6. 52
  ДРИСЪК НАЙТ - СТУДИО "Х" | нерегистриран
  0
  0

  Знаем, знаем за Дрисък - гею!Но, има доста информация,която се знае само в Стара Загора, та се замислям, дали пък освен Софийския Дрисък - гею, няма и Старозагорски Дрисък - гею,който май много е ядосан на Ченалова?!Едно е сигурно - Дрисъкът е платен драскач, където не го сееш, там никне, има го навсякъде из коментарите!

 7. 50
  хххх | нерегистриран
  0
  0

  Защо двете мнения се правят на малоуми.Толкова е ясно че не става въпрос за отменени съдебни акотве ,а за липса на морални качества у тази червенокоса кошничарка казано направо- липсват и качествата на магистрат.

 8. 49
  СЪДИЯ | нерегистриран
  0
  0

  Хайде стига адвокати на Ченалова!тази е за уволнение от всякъде.Искам ВСС и Инспектората да провери точно разпределението на Октопода и на Сапард на ченалова.

  Каква колежка може да ми е тази .....Може би е крайно време и Прокуратурата да се заеме с нейната дейност ,но в друго качество.Аман от такива ,които ни слагат петно пред хората.Иди доказвай ,че Ченалова нямаш сестра ...

 9. 48
  мнение1 | нерегистриран
  0
  0

  Съгласен съм с теб, естествено е, че всичко това е заради това дело. Започват омаскаряванията от едни и същи- капитал или медиапул, или съдебни репортажи, или правен свят и свързаните с тях!Ако се проследят нещата за известен период от време, не е никак трудно човек, не много умен при това, да си направи изводите, че това са грозни поръчки!

 10. 47
  мнение | нерегистриран
  0
  0

  Не познавам съдия Ченалова,нито работата й.Отменени присъди е имало,има и ще има ,но това не е повод да бъде оплювана така грозно,още повече,че се чака решение на последната инстанция.За мен е очевидно,че мръсотията,която се излива върху съдията е заради делото на мекотелото/октопода/,с цел да я омаскари предварително,та при осъдителна присъда набедените за "топ адвокати" защитници на Алексей Петров да ни продънят ушите,как клиента им е осъден от корумпиран съдия.

 11. 46
  До предния! | нерегистриран
  0
  0

  От написаното от теб,

  излиза, че на всеки магистрат, на който са му отменили присъда, било осъдителна или оправдателна от по-горна инстанция,трябва да си подава оставката!Не звучи сериозно!Има и трета инстанция, все пак, САС, не са ВКС!Е,откъде знаеш, че "Румяна", както я наричаш ти,ронила сълзи и тем подобни?!

 12. 45
  До"до предния" | нерегистриран
  0
  0

  Или самата Румяна или си брат Ченалов.Не те ли е срам.И по-точно не я ли е срам Румяна.Защо пас се прави на обидена и нещастна.Остана да се чуе ридание и да има сълзи ,на които някой да повярва.

  Не внушавай че Ченалова е мъченица и е жертва на клевети!Какво поръчково виждаш ?! И САС ли е поръчков като и отмени оправдателнанта присъда по делото Соло.Въобще разбираш ли какъв срам е тази жена за системата.Да медиите пишат,а хората коментират .В това няма нищо поръчково и укоримо след като поведението и е документирано.Какви ли още доказателства са нужни ,за да бъде отстранена поне от длъжност.Не мога да си представя какво прави по търговските дела.

 13. 44
  DreadKnight | нерегистриран
  0
  0

  Тази още ли не са я изгонили от съдебната система?! ВСС да си заминават заедно с нея!!!

 14. 43
  До предния! | нерегистриран
  0
  0

  Личи си, че си от СТара Загора, много си осведомен, бе!Май много ги е страх от съда, да не би пак Ченалова да се кандидатира за председател на Окръжен съд -Стара Загора и заради това съм убеден, че си някой работещ в тази институция.Не може постоянно да се изливат поръчкови писания срещу конкретни магистрати и крайно време да се разбере кой е поръчителят, кой е изпълнителят е ясно!Защо нито веднъж в този сайт и свързаните с него медийни "разклонения"не са бълвали такава махленска помия/това не е професионална журналистика/върху някой от ССБ/сигурно защото те са канонизирани/да ме прости Господ!/за светци, чисти като сълза!?Хайде, стига, моля, че вече станахте банални!Не забравяйте, че който хвърля кал по някого си цапа собствените ръчици!

 15. 42
  xxxxL | нерегистриран
  0
  0

  Ченалова използва Октопода като щит.Тя е хитра.Нейната наглост-безгранична!Най-добре е Македония да поиска екстрадиране.Така не само Стара Загора ,но и държавата ще се отърве от прототипа на Таня Стоева.Не само Светлин Михайлов е неин фен.Може би адв.Г.Гатев ще е по-вещ по въпроса ,а сигурно и професор Анелия Мингова.Нека разкажат за назначението и и проведения конкурс.Винаги съм казвала че политическа квота и адвокати нямат място във ВСС,но...Ако Ченалова реши да се спасява от дисциплинарно уволнение и напусне сега ще си отмъкне и обезщетението защото просто ЗСВ и позволява.По примера на прокурора С.П.Неин приятел.Впрочем за сведение на аудиторията С.П.е редовен адвокат нищо че е осъждани и се яви като адвокат по едно НЧХД като защитник на подсъдимата-майка на едно екстарадрано лице.Това епилогът на сагата с кошниците пълни с плодове.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.