Съдят 12 полицаи в Пазарджик по мегаделото "Палките"


12 полицаи от Пазарджик чакат присъди по знаковото дело "Палките". В началото на юли Специализираният наказателен съд ще даде ход на процеса срещу Стоян Илиев, Георги Бодуров, Марин Енджов, Петър Михайлов, Петър Костадинов, Иво Даскалов, Илия Сотиров, Георги Георгиев, Иван Араланов, Наско Ставрев и Здравко Тодоров от Пловдив и Илия Пърличков.

Срещу тях са повдигнати обвинения, че са участвали в организирана престъпна група за изнудване на шофьори по магистрала "Тракия".
Като най-високо стоящ в йерархията от прокуратурата посочиха Стоян Илиев, който определял местата, където да дежурят катаджиите. Полицаите бяха арестувани през юни 2011 г. Тогава служителите на реда били поканени в сградата на пазарджишкия КАТ, за да участват в обучителен семинар. Вместо лекция обаче там ги чакали от "Вътрешна сигурност" на МВР, които ги задържали.
Според прокуратурата подкупните ченгета са действали от септември 2010 г. до май 2011 г. Основен терен на действие бил от 40-ия км на магистрала "Тракия" между ханче "Калугерово" и Пловдив. Разследването започнало след подадени множество сигнали от наши и чужди шофьори, че са рекетирани да дават подкупи на магистралата около Пазарджик.

Цветан Генков ужилен с 200 000 евро

Предишна новина

Правителството ще приключи четири дела пред Европейския съд по правата на човека

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.