Съдебна експертиза нищи заплати по карловски проект


Съдебна счетоводно-икономическа експертиза, която да установи размера и начина на плащане на служителите в Звеното по изпълнение на европейски проект в Карлово, поиска прокурор Галина Андрева от Окръжна прокуратура. Това стана по време на поредното заседание на Карловския районен съд, който гледа делото срещу кмета Емил Кабаиванов.

Обвинението срещу карловския градоначалник бе повдигнато от Окръжна прокуратура и е за злоупотреба с 26 хиляди лева. Според разследващите в Звеното за изпълнение на проекта за изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води в Карлово са били назначени Никола Хаджийски и Михаил Стрехин от областното и градското ръководство СДС - Пловдив. Те са получавали заплата, но не са се явявали на работа, гласи обвинението.

Вчера сутринта бе третото поред съдебно заседание по това дело. То се води от съдия Анна Донкова. На съдебното заседание присъства и ръководителят на Районна прокуратура - Карлово Димитрина Шекерева. В хода на заседанието прокурор Галина Андреева поиска съдът да назначи счетоводно-икономическа експертиза, която да установи с какви средства - общински или европейски, са изплащани възнагражденията на служителите в Звеното за изпълнение на проекта, кой се е разпоредил какви да бъдат възнагражденията на служителите в звеното, а също и как са били изразходвани средствата от бюджета на Звеното за изпълнение на проекта.

Приемам с отворено сърце искането на прокуратурата за такава съдебна счетоводно-икономическа експертиза, заяви защитникът на Кабаиванов адвокат Йордан Дафчев.

В изявлението си пред съда Емил Кабаиванов заяви, че по никакъв начин не се признава за виновен и не приема обвиненията, които му се отправят. Според него във фазата на досъдебното производство, което е започнало през юни 2015 година, е направено всичко възможно той да бъде елиминиран като кандидат за кмет на община Карлово и да не бъде допуснато участието му в предстоящата предизборна кампания. Кабаиванов припомни, че през юни, докато е бил в болница в продължение на 10 дни, през три дни е получавал призовки. А служители на общината са били разпитвани посреднощ и в 7 часа сутринта. Това бе психически тормоз, заяви още Кабаиванов.

Карловският кмет даде информация по проекта за водния цикъл на Карлово и подчерта, че той е бил за 15 милиона лева, изпълнен е безупречно и е приключил без финансова корекция, нещо, с което не могат да се похвалят много общини.
Следващото заседание по делото бе насрочено за 9 февруари 2017 година.

Задържаните за корупция на "Капитан Андреево" митничари вече са на свобода

Предишна новина

Седем инспектори от ДАИ прибрани за 24 часа в ареста

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.