Съд отхвърли претенция за 2,5 долара на внука на Брежнев


Съд в Новосибирск отхвърли претенция за 150 рубли (2,5 долара) морална и материална компенсация на Андрей Брежнев – внук на генералния секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев, предаде ТАСС. Той се оплака, че миналата година дядо му бил сложен на реклама за писалки "Паркер" върху витрина на новосибирския ЦУМ.

56-годишният потомък на фамилията Брежневи настояваше компанията "Тайм Презенс" да му плати 99 рубли за незаконно обогатяване и 51 рубли за морални щети. Според него рекламата го поставила в унизително положение и му причинила морално страдание. На плаката Леонид Брежнев е представен с казионна снимка и е добавен неговият лозунг "Икономиката трябва да бъде икономична". До него е изобразена писалка "Паркер". Представител на фирмата обясни: "Търсехме в интернет образ, изразяващ нещо дълбокомислено, умно, и намерихме това изображение". Андрей Брежнев не се яви на заседанието на съда и бе представен от адвокат.

От края на 90-те години той прави опити да влезе в политиката чрез прочутата си фамилия, но прокомунистическите партии, които го издигат, не му печелят голяма подкрепа.

Цачева и Нанков обявяват решението по казуса с царските имоти утре

Предишна новина

Ускоряването на наказателното производство според последните изменения на НПК

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.