Стрелба край Белия дом, изведоха внезапно Тръмп от пресконференция


Офицер от тайните служби и заподозрян в нападение мъж са хоспитализирани след стрелба край Белия дом във Вашингтон, съобщиха от американските тайни служби в туитър

„Заподозреният въоръжен мъж и служител от тайните служби са откарани в местна болница. По време на този инцидент нито комплексът на Белия дом, нито някой от защитените лица са били застрашени”, заявиха от службата. Връщайки се в залата за пресконферения няколко минути по-късно,

Тръмп съобщи за стрелбата. „Искам да благодаря на Сикрет сървис, че винаги си вършат работата бързо и много ефективно. Но наистина имаше стрелба и някой е откаран в болница. Не знам състоянието на този човек. Изглежда е бил прострелян от Сикрет сървис, така че ще видим какво ще се случи”, каза Тръмп.

Той допълни, че изглежда заподозреният е бил въоръжен и никой друг не е бил ранен. По думите му ситуацията изглежда е под контрол, а служителите по сигурността не са го отвели в бункера под Белия дом, а само до Овалния кабинет.

Тръмп заяви, че се чувства в безопасност. След връщането си президентът продължи брифинга, посветен на ситуацията с коронавируса. Разследването продължава, като силите на реда се опитват да определят мотивите на заподозрения. Според пожарната служба на окръг Колумбия той е със сериозни наранявания, а властите проучват дали има история на психическо заболяване.

Здравната агенция на ЕС иска масово тестване за коронавирус, както и строго спазване на хигиенните правила

Предишна новина

Доверителна сделка – рискове и възможности на специалните разузнавателни средства

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.