Справка: Нови мерки и отсрочване на дела има в общо 37 съдилища

Справка: Нови мерки и отсрочване на дела има в общо 37 съдилища

37 е общият брой на заповедите издадени от председателите на съдилища за въвеждане на нови мерки или отсрочване на дела от началото на месеца. Това стана ясно от справка на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Информацията за това кои са съдилищата, които отлагат дела или въвеждат нови мерки е публикувана и на сайта на кадровия орган. До момента това са районните съдилища в Тутракан, Червен бряг, Габрово, Петрич, Тетевен, Радомир, Харманли, Балчик, Луковит, Велики Преслав, Свиленград, Брезник, Перник, Пловдив, Хасково, Разлог, Бургас, Гоце Делчев, Тервел, Благоевград, Сандански, Провадия, окръжните във Враца, Пловдив, Велико Търново, Специализираният наказателен съд, апелативните в Пловдив и Велико Търново,  административните в Плевен и Пазарджик.

До понеделник броят на съдиите заразени с COVID-19 е бил 66 съдии, 196 са съдебните служители, като 33-ма магистрати са под карантина, а сред служителите - 103.

Както „Правен свят“ писа, с решение на Съдийската колегия и след промени в Закона за мерките и действията в извънредно положение, председателите на съдилища получиха възможност да отсрочват заседания по своя преценка за не повече от 14 дни, ако епидемичната обстановка в съответния орган и района го налага. ВСС актуализира ежедневно данните за това кои административни ръководители издават заповеди за нови мерки или отлагане на дела.

Още по темата

Съдът на ЕС: Прокурорите в Нидерландия не са „изпълняващ съдебен орган“ за целите на ЕЗА

Предишна новина

Отпада спорната поправка за бързите кредити

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.