Спипаха неуспяла кметица с дрога


Иринка Русева, кандидат за кмет на бургаското село Равнец през 2019 г., е била спипана с над 3 кг марихуана на ГКПП Дунав мост 2 във Видин. Тя е задържана на 25 февруари, докато се е прибирала с микробус от Германия.

Срещу Русева вече е повдигнато обвинение за трафик на високо рискови наркотични вещества. Тя е от бургаския кв. “Долно Езерово”, но преди 4 години си е купила къща в Равнец и само месеци по-късно се е кандидатирала за кмет, казаха за “Труд” хора от селото. Иринка Русева е била съдружник във фирма за транспортни услуги “ЕМДИАИ ТРАНС” ЕООД, от която е излязла през 2019 г. преди изборите.

В своята програма за село Равнец кандидат кметицата от ДПС твърдяла, че има ясна концепция за задържането на младите хора в селото, което трябвало да се запази и развива. Тя обещала, че ще работи за развитието на Индустриалната зона и подобряването на инфраструктурата, но така и не успяла да седне на кметския стол, защото загубила от Костадин Георгиев от БСП. Полицията разследва това първото прегрешение на Иринка Русева ли е или тя участва в канал за трафик на дрога. Според информация на “Труд”, кандидат-кметицата е казала първоначално при разпитите, че я помолили да пренесе багаж и тя не знаела какво има в него.

Красимир Шекерджиев, ВСС: Трябва да влезем в 21-и век и да съобразим съдебната карта с реалността

Предишна новина

Съдът остави за постоянно в ареста 36-годишен мъж, обвинен в блудство

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.